STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U vikend smo zakoračili s 53 nova zaražena, ozdravilo 47 osoba

Danas se provodi akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u terminu od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica, Trg slobode 7, Koprivnica.

09:45h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Trideset zaraženih više nego jučer, takvo je današnje stanje kad je u pitanju koronavirus, javlja Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Kako su izvijestili jutros, nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena su 53 nova slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 278 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 47 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 27 osoba. U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1961. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 9925 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 177 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Podsjećamo da se danas provodi akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u terminu od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica, Trg slobode 7, Koprivnica.

Na raspolaganju su cjepiva proizvođača Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, obavezno se moraju ponijeti osobna i zdravstvena iskaznica, a kod dolaska po drugu dozu cjepiva, potrebno je donijeti i potvrdu
o primitku prve doze.