U Zagrebu otvorena izložba „Žarko Dolinar – sportaš, znanstvenik, humanist“

17:47h
0
Detalj s otvorenja izložbe // Foto: www.koprivnica.hr

U kompleksu IV. jezične gimnazije i OŠ Kajzerica u Ulici Žarka Dolinara u Zagrebu u srijedu, 8. travnja 2015. gradonačelnica Vesna Želježnjak otvorila je izložbu „Žarko Dolinar – sportaš, znanstvenik, humanist”. Otvorenju je uz gradonačelnicu prisustvovala i Katarina Milković, savjetnica Ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba, Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, Branko Pleše, vlasnik eksponata te Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije „Fran Galović”.

Gradonačelnica je u svom govoru između ostalog istaknula kako je zahvalna Žarku Dolinaru što je pronosio ime grada po cijelom svijetu.

– Slijedeći primjer našeg počasnog građanina stvorili smo Koprivnicu kao grad znanja i sporta. Sretna sam što dio ove bogate zbirke raznih predmeta iz njegovog bogatog života imamo priliku predstaviti vama, dragi učenici. Učite i slijedite primjer ovog velikana hrvatskog sporta i znanosti koji je dokazao kako se upornim radom, marljivošću i strpljenjem mogu ostvariti svi snovi – zaključila je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Organizator izložbe bili su Društvo za čuvanje i promicanje kulturnog identiteta Podravine „Podravski zvon”, Grad Koprivnica i Muzej grada Koprivnice.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...