Općina Virje

U zgradu stare škole planiraju uložiti 15 milijuna kuna

18:00h
0
Zgrada stare škole u Virju // Foto: Marko Murković
Zgrada stare škole u Virju dobit će novu ulogu // Foto: Marko Murković

Virovci nakon izgradnje novog vrtića vrijednog gotovo sedam milijuna kuna kreću u novi investicijski ciklus, staru školu pretvorit će u multifunkcionalnu zgradu.

Općinsko vijeće Općine Virje usvojilo je proračun za 2016. godinu. U odnosu na ovu godinu, planiraju raspolagati s čak 8,6 milijuna kuna više, odnosno ukupno s 24,6 milijuna kuna. Razlog tolikom povećanju proračuna je projekt uređenja i rekonstrukcije zgrade stare škole u središtu Virja u koju bi se tijekom iduće godine trebalo uložiti 7,5 milijuna kuna, a jednako toliko planira se uložiti i tijekom 2017. godine.

Kako doznajemo, u Općini Virje nadaju se kako će projekt biti financiran sredstvima iz fondova Europske unije jer je već prepoznat kao razvojni projekt.

Uz staru školu u kojoj se planiraju brojni novi sadržaji i proširenje postojećih, u Virju će se nastaviti s gradnjom kanalizacijske mreže za koju će se izdvojiti oko dva milijuna kuna, a jedan od vrednijih projekata koji se planiraju u idućoj godini je i izgradnja i opremanje dječjeg igrališta- tematskog parka kojeg planiraju izgraditi u sklopu postojećeg parka u središtu Virja. Za novo igralište iz EU fondova planiraju povući oko 400.000 kuna.