ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji 55 novih slučajeva zaraze, preminula osoba iz križevačkog doma

Od početka epidemije do danas na SARS – CoV-2 virus na području županije ukupno je testirano 7436 osoba, poručuje Stožer.

09:04h
0
mg
Ilustracija // Foto: Arhiva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 55 novih slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se
uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Od početka epidemije do danas na SARS – CoV-2 virus na području županije ukupno je testirano 7436 osoba. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno su aktivna 252 slučaja bolesti COVID-19, 27 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 774 slučajeva bolesti COVID-19.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi, štićeniku Doma za starije i teško bolesne osobe Senior care iz Križevaca, koja je u kliničkoj anamnezi imala više bolesti – javlja Stožer.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne, ističu.

Apeliraju i na strogo pridržavanje propisanih mjera distance, održavanje higijene, izbjegavanja velikih okupljanja, dezinficiranja i nošenja maske.