VELIK BROJ

U županiji 73 nova slučaja zaraze koronom, Stožer: Virus je aktivan na cijelom području

Podsjećaju i na odluke koje su jučer stupile na snagu te ističu važnost odgovornog ponašanja.

09:35h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje o situaciji s koronavirusom.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđena 73 nova slučaja bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, a virus je u ovom trenutku aktivan na cijelom području županije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 193 slučajeva bolesti COVID-19, 20 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju su ukupno 23 osobe. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 544 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i nagli porast broja novoobljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama – poručuju iz Stožera.

Podsjećaju i na odluke koje su jučer stupile na snagu te ističu važnost odgovornog ponašanja.