crne brojke

U županiji bez posla 513 ljudi više nego u rujnu prošle godine

Krajem rujna u evidenciji nezaposlenih evidentirane su 32 osobe kojima je radni odnos prestao zbog prestanka rada poslodavca.

13:43h
0
Nova lokacija koprivničke ispostave Zavoda za zapošljavanje // Foto: Matija Gudlin

U mjesecu koji je iza nas, rujnu, 369 se prijavilo na Zavod za zapošljavanje. Od toga su bez posla ostala njih 204. Loše su ovo vijesti iz križevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nezaposlene osobe izravno iz radnog odnosa najviše dolaze iz djelatnosti pružanja
smještaja te pripreme i usluživanja hrane, što se veže uz turističku sezonu, njih 50, zatim prerađivačke industrije, trgovine  na veliko i na malo…

Krajem rujna u evidenciji nezaposlenih evidentirane su 32 osobe kojima je radni
odnos prestao zbog prestanka rada poslodavca.

Najviše novoprijavljenih osoba bilo je u Koprivnici, 193 osobe, zatim u Ispostavi Đurđevac 99 osoba te najmanje u Križevcima, njih 77.

Bilo je 357 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 29,8% više nego u kolovozu te za 1,4% više nego u rujnu prethodne godine.

Krajem rujna na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 2.168 nezaposlenih osoba. U odnosu na mjesec kolovoz evidentirano je 160 osoba ili 6,9% manje, dok je u odnosu na mjesec rujan prethodne godine evidentirano 513 osoba ili 31,0% više.

U odnosu na prethodni mjesec u svim ispostavama evidentiran je pad broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 33 osobe ili 5,4%, u Ispostavi Koprivnica za 72 osobe ili 5,4% te u Ispostavi Križevci za 55 osoba ili 14,8%.

Najtraženija zanimanja u mjesecu rujnu bila su: voćarski radnik, prodavač, radnik na proizvodnoj liniji, konobar, čistačica.

Nezaposlenost, dobrim dijelom uzrokovana koronakrizom, bilježi pad u cijeloj županiji, a tijekom rujna potporama za očuvanje radnih mjesta za mjesec kolovoz obuhvaćeno je 57.138 radnika kod 13.400 poslodavaca.

čitam...