covid 19

U županiji je cijepljeno 374 ljudi, a dr. Vadla nam je otkrila je li bilo nuspojava

Cijepili smo više od planiranog jer se iz svake zaprimljene bočice moglo navući šest doza cjepiva, a ne pet kako je inače pakirano. Od toga su 123 zdravstvena djelatnika te 251 u domovima za starije - otkrila nam je dr. D. Vadla.

12:17h
0

Glavna županijska epidemiologinja Draženka Vadla za epodravinu je odgovorila na pitanja o dosadašnjem tijeku cijepljenja protiv Covida-19 u Koprivničko-križevačkoj županiji.


Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od kada je u nedjelju cjepivo stiglo, procijepljeno je 374-ero ljudi.

– Cijepili smo više od planiranog jer se iz svake zaprimljene bočice moglo navući šest doza cjepiva, a ne pet kako je inače pakirano. Od toga su 123 zdravstvena djelatnika te 251 u domovima za starije – otkrila nam je dr. D. Vadla.

Podsjetimo, cijepili su se zaposlenici i štićenici u koprivničkom Domu za starije te u križevačkom Senior care i zdravstveni djelatnici u Općoj bolnici u Koprivnici.

– Od nuspojava nije bilo ničeg značajnog, samo lagana bol na mjestu uboda – otkriva.

Potrošena su sve pristigle doze Pfizerovog cjepiva i čekaju se nove isporuke na tjednoj bazi, koje a kako cjepivo ide u dvije doze, uskoro će već cijepljeni primiti još jednu.

čitam...