Nove informacije

U županiji nema novih slučajeva koronavirusa, policija i inspektori kontrolirat će veća okupljanja

Podsjetimo, u posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je evidentirano 140 slučajeva.

15:19h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Županijski stožer civilne zaštite priopćio je kako u Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučajeva koronavirusa.

Podsjetimo, u posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je evidentirano 140 slučajeva. U županiji je testirano 19 osoba u posljednjih 24 sata.

– S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj i povećanje broja oboljelih od COVID-19 infekcije na zahtjev Županijskog Stožera, a sukladno Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 Stožera civilna zaštite RH, timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika će na većim okupljanjima kontrolirati provođenja Odluke, kao i pridržavanja mjera, preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Županijski Stožer podsjeća i na Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom se propisuje obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – kažu iz našeg Stožera.

čitam...