stožer

U županiji nema novih zaraženih, dok u ostatku zemlje situacija nije sjajna

U županiji je i dalje situacija i više nego dobra, s jednim zaraženim, dok je danas u Hrvatskoj već više od 60 zaraženih, no čekaju se službeni podaci iz Nacionalnog stožera.

13:08h
0
Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da na području županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19. Svih 28 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučaja bolesti COVID-19.

U županiji je i dalje situacija i više nego dobra, s jednim zaraženim, dok je danas u Hrvatskoj već više od 60 zaraženih, no čekaju se službeni podaci iz Nacionalnog stožera.

S obzirom da se tijekom vikenda očekuju veća okupljanja povodom proslave blagdana Velike Gospe, Stožer podsjeća na preporuke HZJZ-a vezane za vjerska okupljanja te apelira na sve vjernike da se ponašaju odgovorno i savjesno, održavaju higijenski standard i potrebnu distancu, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili pojave bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u proslavi vjerskog slavlja ili procesijama kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo i dalje te se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Poštivanje i provođenje propisanih epidemioloških mjera, procedura i odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dužni su osigurati i organizatori najavljenih glazbenih koncerata koji se na području županije planiraju održati ovog vikenda. Stožer apelira na organizatore da striktno poštuju mjere te osiguraju sve potrebne uvjete koji su navedeni u Preporuci za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija kako bi se izbjegla potencijalna pojava koronavirusa.

čitam...