IZVJEŠĆE STOŽERA

U županiji preminula jedna osoba pozitivna na koronavirus, potvrđeno 58 novih slučajeva

Od pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 9151 osoba.

09:33h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje u kojemu stoji kako je na području županije potvrđeno 58 novih slučajeva zaraze.

– Trenutno je aktivno 287 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 42 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1932. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 9151 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 182 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus – stoji u izvješću Stožera.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije pozivaju sve zainteresirane građane koji se dosad nisu cijepili i one koji se žele cijepiti drugom dozom da se odazovu akcijama u sklopu jesenske sheme cijepljenja. Danas se akcija provodi u dvorani Srednje škole Koprivnica (Trg slobode 7, Koprivnica) u terminu od 8 do 11 sati, a na raspolaganju su cjepiva Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, obavezno se moraju ponijeti osobna i zdravstvena iskaznica, a kod dolaska po drugu dozu cjepiva, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prve doze Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.