SASTANAK STOŽERA

U županiji prvom dozom dosad cijepljeno 32.278 građana, više ne vrijedi zabrana putovanja učenika

Pozvali su, ujedno, na javljanje liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje, potvrdivši kako je tvrtka Pfizer/BioNTech odobrila cjepivo za djecu od 12 godina nadalje.

08:54h
0
Cijepljenje koronavirus // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jučer je održao sastanak. Raspravljalo se o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić rekao je kako je situacija stabilna, s manje od 50 novooboljelih osoba tjedno. Sve je u redu i u školama gdje, prema njihovim podacima, ima 14 pozitivnih učenika, a 38 ih je u samoizolaciji. Glede nastavnika, pozitivna je jedna osoba, dvije u samoizolaciji, dok je od nenastavnog osoblja pozitivna jedna osoba, a u samoizolaciji ih nema.

Izvan snage stavlja se Zaključak o uvođenju dodatnih epidemioloških mjera u školama na području Koprivničko-križevačke županije, što znači da više ne vrijedi zabrana svih vrsta putovanja učenika i djelatnika škola, primjerice putovanja u sklopu projekata, seminara i slično. U kontekstu organizacija svatova i drugih događaja, kao i putovanja – o čemu, kažu, imaju puno upita, podsjećaju na odluke nacionalnog Stožera koje se nalaze ovdje i ovdje.

U županiji prvom dozom cijepljeno 32.278 građana, a drugom 12.346

Epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Danijela Pinter iznijela je podatke prema kojima je u županiji prvom dozom procijepljeno 32.278 građana, a drugom njih 12.346. Tijekom lipnja nastavlja se cijepljenjem drugom dozom, a ukupno se planira procijepiti 20 tisuća građana, objasnili su.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Pozvali su, ujedno, na javljanje liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje, potvrdivši kako je tvrtka Pfizer/BioNTech odobrila cjepivo za djecu od 12 godina nadalje.

– U tijeku je imenovanje liječnika koordinatora za škole koji će koordinirati proces cijepljenja – navodi Stožer u priopćenju.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica Mato Devčić izvijestio je kako bolnički sustav funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti. Trenutno imaju deset hospitaliziranih, od kojih nijedan nije na respiratoru.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić izvijestili su kako njihove ustanove djeluju u skladu sa svim važećim protokolima te obavljaju poslove iz svojih djelokruga bez ikakvih poteškoća.

čitam...