STOŽER CIVILNE ZAŠTITE IZVIJESTIO

U županiji slab interes za cijepljenjem, Ljubić: U nedjelju se u dvoranu Srednje škole dođite cijepiti bez najave

PCR punktovi u Koprivnici ostaju i nadalje u funkciji od ponedjeljka do subote, dok se punktovi u Križevcima i Đurđevcu privremeno ukidaju, zbog malog broja pacijenata. 

09:41h
0
Foto: Ivan Balija
Draženka Vadla, Ratimir Ljubić i Melita Ivančić // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na konferenciji za medije najavio je novi, ljetni raspored cijepljenja za naše područje. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je s današnjim danom stanje dobro, nemamo pozitivnih osoba, ozdravile su dvije osobe, aktivno ih je devet, a u bolnici su tri pacijenta pozitivna na koronavirus.

Stanje je dobro, stabilno, ali se ne smijemo opuštati i držati se mjera, kazao je Ljubić te najavio kako se počinje provoditi ljetna organizacija cijepljenja.

– Županija smo koja ima najviše punktova za cijepljenje. Ovog trenutka nema prevelikog interesa pa smo odlučili 27. lipnja napraviti javni poziv za sugrađane od 8 do 13 sati u dvorani Srednje škole da mogu doći i bez najave se procijepiti. Nadamo se da će se odazvati što veći broj, ako bude interesa, takve punktove ćemo održati u Križevcima i Đurđevcu – rekao je Ljubić.

Tijekom ljeta planirani su punktovi za cijepljenje bez najave po danima, no sve je još u fazi dogovora, od 1. srpnja bit će poznati datumi i lokacije u sva tri grada.

Iz Stožera se nadaju da cijepljenje neće stati tijekom ljeta, sve se i nadalje odvija preko obiteljskih liječnika, a Zavod za javno zdravstvo organizira i cijepljenje za djecu od 12 do 18 godina koji to mogu obaviti uz prisustvo roditelja.

PCR punktovi u Koprivnici ostaju i nadalje u funkciji od ponedjeljka do subote, dok se punktovi u Križevcima i Đurđevcu privremeno ukidaju, zbog malog broja pacijenata.

– Ako bude potrebe opet će se uspostaviti. Ljetna organizacija podložna je promjenama – kazao je Ljubić te se osvrnuo na nove mjere koje je nacionalni stožer predstavio u petak, a vrijede od 01. srpnja. Novim mjerama javna okupljanja do 100 osoba su dozvoljena, dok je za one iznad 100 osoba potrebna suglasnost stožera i pridržavanje nekih mjera.

Ljubić je kazao kako je ovih dana najviše upita oko svadbenih svečanosti te ovom prilikom zahvalio organizatorima i mladencima na savjesti i brizi za svoje goste.

Sva druga okupljanja mogu se organizirati sukladno propisima ZZJZ. Od 1. srpnja s primjenom EU covid potvrde i to će biti lakše organizirati, zaključio je.

čitam...