IZVJEŠĆE

U županiji tri nova slučaja zaraze koronom, poznato otkuda su oboljeli

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske.

08:44h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke poslao je novo priopćenje o situaciji s koronavirusom na području županije.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS – CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 15 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U samoizolaciji se nalaze 92 osobe. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 217  slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – stoji u priopćenju Stožera.

čitam...