Ubojstvo u Štaglincu // Osmunjičeni Štrkalj nakon ispitivanja na sudu smješten u istražni zatvor

15:32h
0
Kuća u Štaglincu u kojoj je I. Š. ubio Ivu Kralja // Foto: Koprivnica.net

Osumnjičeni za teško ubojstvo Ive Kralja u Štaglincu, 42-godišnji Ivan Štrkalj (puno ime i prezime neslužbeno je doznao Večernji list), izveden je danas, 4, veljače pred sutkinju istrage Županijskog suda u Varaždinu.


Kako je izvijestio glasnogovornik suda Igor Pavlic, “na temelju čl. 127. st. 1. ZKP/08  nad osumnjičenim I. Š. zbog kaznenog djela iz članka 111. točke 4. KZ/11 (tko drugog ubije iz bezobzirne osvete), sutkinja istrage odredila je istražni zatvor iz zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. točke 2. (opasnost od utjecaja na svjedoke) i točke 3. ZKP/08 (opasnost od ponavljanja djela)”.

I. Š. je u petak u večernjim satima udarcima čekićem po glavi usmrtio nesretnoga Ivu Kralja (61) u njegovoj kući u Štaglincu. Vatrogasci su u nedjelju oko podneva nakon dojave provalili u kuću i Kralja pronašli kako leži na podu u dnevnoj sobi u lokvi krvi, a nakon toga je na noge podignuta kompletna koprivnička policija.

Policijski istražitelji su već u ponedjeljak priveli osumnjičenoga koji je nakon kriminalističke obrade predan pritvorskom nadzorniku, a u ponedjeljak je u pratnji policije s lisicama na rukama i jaknom na glavi doveden u Županijski sud u Varaždinu. Međutim, fotoreporter Cropixa uspio mu je snimiti lice kroz prozor, dok je prolazio sudskim hodnikom.

Glas Podravine neslužbeno je doznao da je osumnjičenik iz Glogovca, te da je otac troje djece. Kao motiv ubojstva iz policije su naveli bezobzirnu osvetu i druge niske pobude, a ubojica i pokojni Kralj su se prema neslužbenim informacijama od ranije poznavali.

Do svađe između njih toga je dana došlo zbog duga od 2040 kuna, a koje je I.Š. još u studenom 2012. godine ukrao nesretnom Kralju, objavio je Glas Podravine. U njegovu je kuću ušao kroz prozor i iz novčanika mu ukrao 40 kuna i karticu s kojom je podigao još 2000 kuna. I.Š. je na koprivničkom Općinskom sudu lani kažnjen s dvije godine uvjetnog zatvora te je Kralju u roku od pet mjeseci bio dužan vratiti novac, ali se to vjerojatno nije dogodilo pa je njihova svađa završila na najgori mogući način.

čitam...