ŽUC obnavlja ceste najsiromašnijih županijskih općina

12:39h
0
ŽUC obnavljaju ceste diljem županije

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u srijedu su obišli radove na drugoj dionici ceste Sokolovac – Prnjavor. Predstavnicima Županije u obilasku radova pridružili su se i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach te načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prema Sporazumu Općine Sokolovac i Županijske uprave za ceste u tijeku su završni radovi na drugoj dionici ceste Sokolovac – Prnjavor u dužini 1030 metara. Pripremne radove financira Općina Sokolovac, a asfalt dobavlja ŽUC. Ukupna vrijednost radova je oko 850 tisuća kuna, a radove izvodi PZC Cestogradnja Koprivnica.

 

Zamjenik župana i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Sobota kazao je da je u proteklih 20 dana u organizaciji ŽUC-a obnovljen kolnik na dionici Veliki Poganac – Prkos te da su sanirana najveća oštećenja na cesti Radeljevo – Duga Rijeka i Kuzminec – Zablatje. Vrijednost tih radova je oko milijun kuna, a dobivena su raspodjelom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za interventne radove u 2010. godini.

Ravnatelj ŽUC-a Janach izvijestio je župana da prema planu za mjesec rujan slijedi priprema podloge za modernizaciju na cesti Rasinja – Belanovo selo u  dužini 4250 metara. Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što se obnavljanjem cesta u područjima najsiromašnijih općina u Županiji pridonosi poboljšanju kvalitete života na selu.

čitam...