16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 7. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Osnovna škola Đuro Ester

Učenici 7.b razreda dobitnici titule Škola-prijatelj zajednice
U

Ne propustite

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva nagradila je učenike 7.b razreda osnovne škole Đuro ester titulom Škola – prijatelj zajednice i novčanom nagradom od 10.000 kuna za njihovo trogodišnje volontersko djelovanje.

– Pohvalio bih učenike koji su se složili da će dobivena nagrada biti potrošena za financiranje razrednog maturalnog izleta učenicima slabijeg imovinskog statusa čime su još jednom pokazali svoje veliko srce – istaknuo je Miroslav Kanisek, njihov razrednik.

Osnovnoškolci sa svojim razrednikom provode niz humanitarnih i volonterskih aktivnosti. Uredili su autobusno ugibalište pokraj svoje škole u rujnu ove godine, prikupili su desetak vrećica prehrambenih artikala koje su donirali Socijalnoj samoposluzi u kojoj je nekoliko učenika volontiralo prilikom podjele hrane potrebitim obiteljima. Isto tako, volontirali su u Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije i pomagali slijepim osobama pri izradi božićnih ukrasa i čestitki na Brailleovom pismu.

Učenici 7.b volontirali su u Udruzi slijepih // Foto: OŠ Đuro Ester
Učenici 7.b volontirali su u Udruzi slijepih // Foto: OŠ Đuro Ester

Trenutno provode zdravstveni projekt Zdrava hrana u sklopu kojeg su u listopadu u školi izrađivali kompot od voća i voćne salate, a uskoro će izrađivati čips od jabuke i banane.

Isto tako, projektom Karta buke u Koprivnici aplicirali su na natječaj.
Prošle godine proveli su projekt Koliko nam kućanski aparati zvučno onečišćuju životni prostor.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

svečana sjednica

FOTO/VIDEO Sabolić: Na pravom smo putu da konačno zaživi geotermalni projekt, a po kućama za kunu postali smo poznati u svijetu

Dan je općine Legrad. Tim povodom upravo se održala svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu u Kutnjaku. Dan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti