ULAGANJE U OBRZOVANJE

Učenici će napokon imati tople obroke, Jakšić: Riješili smo priču koja je desetljećima zaokupljala medijski prostor, Vinica je to zaslužila

- Škola na Vinici će ostati jer kad izgradimo školu ostat će par učionica manjka za potpuni prelazak na jednosmjensku nastavu za cijeli grad Koprivnicu. To smo si zacrtali za novi mandat i ne sumnjam da ćemo to ostvariti - rekao je Jakšić

11:07h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Završeni su radovi na rekonstrukciji blagovaone i kuhinje u Područnoj školi Vinica. Što se i kako ovim projektnim zahvatom odradilo uvjerili su se jutros gradonačelnik Mišel Jakšić s pratnjom kolega iz gradske uprave te Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Koprivnica.

U ovom trenutku Područna škola Vinica ima 70 učenika koji nastavu pohađaju u dvije smjene. Broj polaznika škole već je neko vrijeme konstanta iako pamte vremena kad su u prvi razred upisivali po 28 učenika.

Problem s kojima su se godinama susretali kako đaci tako i njihovi roditelji, ali i učitelji napokon je riješen, rekla je ravnateljica Prelogović.

– Velik problem bio nam je topli obrok. Pričalo se godinama da će se izgraditi, ali evo sada je došlo do realizacije zahvaljujući Gradu i gradonačelniku koji nije samo obećavao nego je i izvršio. U ime svih učitelja, roditelja i učenika zahvaljujem se Gradu da je našao sredstva da se ovaj predivan prostora napravio i da djeca mogu ovdje imati topli obrok da se on ne nosi iz matične škole. Djeca će biti doista presretna, jedva čekaju da počne kuhinja – rekla je ravnateljica te pojasnila kako će nakon otvorenja koje je predviđeno nakon Uskrsa, stvari funkcionirati.

Foto: Ivan Balija
Sanja Prelogović, ravnateljica // Foto: Ivan Balija

– Bit će zaposlena kuharica koja će kuhati ovdje hranu i raditi podjelu. Imamo i spremačicu koja će isto tako održavati prostor čistim – rekla je te dodala da su zbog trenutne epidemiološke situacije dezinfekciju dužni obavljati tokom cijelog radnog dana.

Gradonačelnik Jakšić pohvalio se kako je današnji obilazak završenih radova samo potvrda da su u četverogodišnjem mandatu ispunjena sva najavljena obećanja od energetske obnove škole Braće Radić, uskoro će završiti radovi na obnovi škole Antun Nemčić Gostovinski, uveli toplog obrok i obnovili PŠ Starigrad kao i obnovili i uveli topli obrok na Vinici, a uskoro će biti završena dvorana OŠ Đuro Ester i otpočeti izgradnja OŠ Podolice.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić, gradonačelnink // Foto: Ivan Balija

–  Ovo je investicija od 1,2 milijuna kuna. Cijela zgrada je obnovljena s novim krovištem, sad su se stekli uvjeti za topli obrok koji je bila česta tema. Napokon smo riješili priču koja je desetljećima zaokupljala medijski prostor. To je zaslužio Mjesni odbor Vinica – kazao je Jakšić te otkrio da je Grad Koprivnica nedugo na europske fondove prijavio obnovu vrtića koji je susjedni objekt školi Vinica. Projekt obnove vrtića težak je 650 tisuća kuna i ako prođe, cijeli će kompleks biti doveden u oblik kakav je ovaj dio grada zaslužio.

Intencija Grada je uvođenje jednosmjenske nastave.

Izgradnjom škole na Podolicama ne dovodi se u pitanje opstanak škole na Vinici.

– Škola na Vinici će ostati jer kad izgradimo školu ostat će par učionica manjka za potpuni prelazak na jednosmjensku nastavu za cijeli grad Koprivnicu. To smo si zacrtali za novi mandat i ne sumnjam da ćemo to ostvariti – rekao je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...