JAVNI POZIV

Učenici cijele Koprivničko-križevačke županije ponovno će besplatno uživati u voću, povrću te mlijeku i mliječnim proizvodima

Drago mu je, kaže, što su se u projekt uključili lokalni proizvođači koji su se prijavili na listu dobavljača, čime su potaknuli lokalnu poljoprivrednu proizvodnju.

10:57h
0
Jabuke OŠ Sokolovac
Foto: OŠ Sokolovac

Koprivničko-križevačka županija kroz javni poziv Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u školskoj godini 2019./2020. omogućila je školama 363.798,30 kuna za program Školske sheme. Njime se osiguravaju besplatni obroci svježeg voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ukupno 7593 osnovnoškolaca i srednjoškolaca jednom tjedno dobit će voće i povrće, dok će mlijeko i mliječni proizvodi stići do njih 1883 učenika nižih razreda osnovnih škola.

– Zdravlje djece i osiguranje zdravih obroka kroz program školske prehrane od velikog je značaja za Županiju koja nastoji školarcima osigurati povećanje unosa svježeg voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te na taj način potaknuti svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece. To je iznimno važno, posebice u vremenu kada se suočavamo s velikim problemima prekomjerne težine uzrokovane modernim načinom života i nezdravom prehranom od najranije dobi pa je ključno stvoriti zdrave prehrambene navike kod naših školaraca – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić za službene županijske stranice.