Novi uspjesi

Učenici Gimnazije Fran Galović ponovo izborili odlične plasmane na državnim natjecanjima

Održana su tri natjecanja, od 2. do 10. svibnja, a gimnazijalci su izborili odlične plasmane.

14:59h
0
Foto: Gimnazija Fran Galović

Učenici Gimnazije Fran Galović imali su pune ruke posla proteklog tjedna.

Održana su tri natjecanja, od 2. do 10. svibnja, a gimnazijalci su izborili odlične plasmane.

Državno natjecanje i smotra iz fizike održano je od 2. do 5. svibnja u Vinkovcima. Na tom natjecanju, među šesnaest najboljih učenika iz cijele Hrvatske, u svoje kategorije plasirali su se Luka List, učenik prvog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije koji je izborio i četvrto mjesto na natjecanju iz kemije i Monika Ranilović, učenica četvrtog razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije koja je osvojila osmo mjesto. Mentori iz fizike bili su profesori Marko Vargović i Danijel Kolarić, a mentorica iz kemije bila je profesorica Radmila Moferdin.

5. Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski, održano je u Osijeku od 5. do 8. svibnja. Gimnazija Fran Galović treću je godinu zaredom sudjelovala u 7. kategoriji, Mjuzikl, sa solo točkom i u duetu. Školu su predstavljali Karla Potroško i Eric Vidović pod mentorstvom profesorice Darije Kivač. Karla Potoško predstavila se u solo kategoriji s tri pjesme i osvojila je 2. mjesto. Karla Potroško nastupala je i u duetu s Ericom Vidovićem te su osvojili najveći broj bodova.

U Kutini je održano državno natjecanje iz astronomije, od 8. do 10. svibnja na kojem je sudjelovao Leon Bedeković Arnaut te je osvojio 3. mjesto u kategoriji drugih razreda. Mentor učeniku bio je Marko Vargović.

 

 

čitam...