DEMONSTRACIJA ZNANJA

Učenici Gimnazije Fran Galović ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima

09:57h
0
Državno iz Hrvatskog // Foto: Gimnazija Fran Galović
Državno iz Hrvatskog // Foto: Gimnazija Fran Galović

 

Učenice i učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović, na nekoliko upravo završenih državnih natjecanja zauzeli su visoka mjesta te tako uspješno predstavlili svoju školu i mentore.

Na netom završenom državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom u Zadru, sudjelovalo je čak pet učenica koprivničke Gimnazije Fran Galović s profesoricama Lidijom Novosel i Ninom Tadić. Katarina Šimunić i Vedrana Vanđija iz 3.a te Marta Kunić iz 3.c pokazale su odlično poznavanje sintakse i zauzele šesto, sedmo i osmo mjesto, riješivši test s točnošću od 89 do 90 posto. Ivona Matovina i Elizabeta Forjan iz 2.d razreda, u oštroj su konkurenciji zauzele 14. i 15. mjesto.

Na Državnom iz geografije u Krapinskim Toplicama boje škole branile su Lana Varga u kategoriji prvih razreda i Sara Smolak u kategoriji trećih razreda s mentoricom profesoricom Majom Maček-Treščec. Lana je odlično riješila i teorijski i praktični dio testa te zauzela izvrsno treće mjesto.

Natjecanja iz biologije i kemije održana su Kalinovcu i Đurđevcu. Školu su zastupali Dorijan Dević s radnjom o paucima skakačima i Ivan Ciganek u znanju. Dorijan je svojim radom osvojio drugo mjesto, a Ivan je završio kao četvrti. Matej Vugrinec, učenik trećeg razreda matematičke gimnazije, predstavljao je školu na natjecanju iz kemije i s visokim postotokom riješenosti osvojio deseto mjesto. Do rezultata su ih doveli mentori profesori Ljerka Gazdek, Radmila Moferdin i Miroslav Samardžić.

Državno iz biologije i kemije // Foto: Gimnazija Fran Galović
Državno iz biologije i kemije // Foto: Gimnazija Fran Galović

U Vinkovcima je pak održano državno natjecanje iz povijesti. Školu su predstavljale Lana Varga u kategoriji prvih razreda u pismenoj provjeri znanja te Dora Mršić i Emilija Pavlek u kategoriji istraživačkih radova. Potonje su svojim radom “Dvije vojske, a jedan grad” zauzele treće mjesto u Republici Hrvatskoj. Lana je nakon velikog uspjeha i trećeg mjesta iz geografije zauzela sedmo mjesto iz povijesti. Mentorica učenicama je profesorica Gordana Trnski.

Državno iz fizike // Foto: Gimnazija Fran Galović
Državno iz fizike // Foto: Gimnazija Fran Galović

Monika Ranilović, učenica 3. razreda matematičke gimnazije, i Karlo Šerbetar, maturant matematičke gimnazije, sudjelovali su na državnom Natjecanju i smotri iz
fizike održanoj u OŠ Brodarica. Karlo je osvojio peto mjesto i treću nagradu čime je potvrdio svoj dosadašnji uspjeh na natjecanjima iz fizike, gdje se u protekle četiri godine uvijek nalazio među pet najboljih učenika i osvajao nagrade. Mentori učenika bili su Marko Vargović i Danijel Kolarić.

čitam...