Učenici Gimnazije „Fran Galović“ preuzeli uloge gradskih vijećnika

16:21h
0
Koprivnički gimnazijalci na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća // Foto: www.koprivnica.hr

Nakon što su se u srijedu, 23. travnja, uz pomoć četvero gradskih vijećnika pripremili za simuliranu sjednicu, učenici Gimnazije „Fran Galović” danas su u prostoru Gradske vijećnice i sudjelovali na istoj.

Sjednicu je otvorila Sandra Sinjeri, potpredsjednica Gradskog vijeća, dok je prisutne ispred Zaklade «Friedrich Ebert» pozdravila Blanka Smoljan, koordinatorica projekta.

Prva točka dnevnog reda bila je, kao i obično, «Pitanja i prijedlozi vijećnika» u kojoj su mladi vijećnici, podijeljeni u političke stranke: HSG (Hrvatska stranka gimnazijalaca), SMD (Stranka mladih demokrata), KSM (Koprivnička stranka mladih) i SMI (Stranka mladih intelektualaca) postavljali pitanja zamjeniku gradonačelnice Mišel Jakšiću.

Neka od pitanja i prijedloga bili su:

– U kojoj fazi je realizacija odluka Gradskog vijeća o izgradnji kampusa na području bivše vojarne? Može li se znati otprilike kada će biti vidljivi prvi znaci izgradnje tj. početka rada “Grada mladosti i znanja”

– Postoji li mogućnost za izgradnju kružnog toka na križanju Peteranske ceste i Čarde (kod bivše vojarne)?

– Na koji se način planira povezati udaljenije dijelove grada s centrom grada te sa sadržajima koji su bazirani na uži centar grada?

– Zašto  internetske pristupne točke ne funkcioniraju? Smatrate li da je to tehnička greška ili Grad smatra da je internet nepotreban?

– Zašto javni WC nije otvoren svakodnevno kako bi ga mogli koristiti svi građani Koprivnice?

– Zašto Grad Koprivnica ne ulaže više sredstava u udruge mladih kao što su izviđači, rukomet i odbojka?

– Planira li se uskoro krenuti s obnovom Vidikovca?

– Je li Grad Koprivnica voljan izdvojiti dio financijskih sredstava iz proračuna za azil Ottova kućica te na taj način djelovati na unaprijeđenju uvjeta života životinja?

Na sva pitanja odgovorio je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Mlade vijećnike u nekoliko projektnih dana pripremili su gradski vijećnici Ernest Forjan, Anica Desnica, Petar Stapar i Željko Vugrinec uz pomoć profesorice iz Gimnazije “Fran Galović” Jasne Kraljić – Cmrk.

Na simuliranoj  sjednici podršku mladim vijećnicima i projektu dale su Jadranka Huljev i Mara Plaza Leutar, predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  Ružica Šimunović, voditeljica Službe za građane Hrvatskog Sabora i ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...