Grad to smo mi!

Učenici i učitelji, sudionici eTwinning projekta, virtualno kazivali poeziju i prozu o Vukovaru

Aktivnost su organizirale OŠ Koprivnički Ivanec i OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji u suradnji s 20-ak škola iz čitave Hrvatske.

10:44h
0

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, sudionici eTwinning projekta Grad to smo mi! virtualno su se sastali preko aplikacije Zoom i na prigodan način obilježili taj dan.

Priredili su Virtualnu večer poezije i proze o Vukovaru, a škole sudionice predstavile su se prigodnim tekstovima.

Na samom početku sve prisutne pozdravili su voditelji projekta Renata Glavica i Dario Abram.

U dirljivim interpretacijama stihova o Vukovaru, hrabro i ponosno citirali su stihove Siniše Glavaševića, Hrvoja Hegedušića, Pavla Pavličića… dok su učenici čitali i vlastite stihove posvećene Vukovaru. Pritom su poslali poruku o stvaranju društva gdje će ljudi jedni drugima pomagati i širiti dobrotu i ljubav.

U natječaju za izradu projektnog logotipa pobijedila je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, a glazbeni ugođaj večeri ostvarila je profesionalna pripovjedačica Elizabeta.

Na samome kraju, voditelji projekta zahvalili su se svim sudionicima i poslali snažne poruke o pokretanju jedne lijepe, tople i ljudske priče koja će učitelje, odgajatelje i učenike ujediniti i razvijati toleranciju.

Aktivnost su organizirale OŠ Koprivnički Ivanec i OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji u suradnji s 20-ak škola iz čitave Hrvatske.