Projekt znanja i prijateljstva

Učenici iz četiri županija kroz kviz znanja učili o povijesti i kulturi Koprivnice

Male turiste najviše je oduševila izložba bicikala na otvorenom te gradski park i novootvoreno sportsko i dječje igralište.

12:30h
0

Prvi Projekt znanja i prijateljstva pod nazivom Koprivnica, voljeni grade moj, održan je u petak u Područnoj školi Bakovčica za učenike razredne nastave iz Brodsko – posavske, Vukovarsko –srijemske, Osječko –baranjske, Krapinsko-zagorske i Bjelovarske županije.

Idejni začetnik i organizator ovog druženja te širenja znanja o našem gradu među učenike iz drugih dijelova Hrvatske je Radovan Knežević, učitelj u Područnoj školi Bakovčica.

Pitanja vezana za prošlost Koprivnice, kulturu, običaje te način života današnjih Koprivničanaca, pripremila je profesorica povijesti Lidija Vranar , dok je za pitanja vezana uz Domovinski ratu bio odgovoran Robert Vulić, predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik. Mališani iz pet hrvatskih škola pokazali su zavidno znanje o našem gradu koji su ovom prigodom prvi puta posjetili.

Upravo zbog toga im je bio zanimljiv obilazak grada uz stručno vodstvo profesorice Vranar. Male turiste najviše je oduševila izložba bicikala na otvorenom te gradski park i novootvoreno sportsko i dječje igralište.

Tijekom obilaska najatraktivnijih lokacija u gradu, učenici su imali prilike testirati teoretsko znanje koje su stekli učeći za Projekt znanja i prijateljstva koji je osmislio učitelj Knežević.

Iako su svi sudionici ovog projekta pokazali da su veliki poznavatelji života i prošlosti našega grada, ipak je potrebno istaknuti one najbolje. Najviše su znanja pokazale ekipe iz Osnove škole Bjelovar te Područnih škola Čeminac i Berak.

Potrebno je istaknuti važnost ovog Projekta u stjecanju novih znanja, upoznavanju novih gradova te poticanju suradnje između hrvatskih škola te širenju prijateljstva među učenicima.

čitam...