online književna večer

Učenici iz Drnja i Hlebina sudjelovali na Književnom pokusu, promiču čitanje s razumijevanjem

Večer su organizirale članice Erasmus+ tima Elena Belec, Martina Hrastić Farkaš i Stjepana Kadić.

09:20h
0
Foto: Stjepana Kadić

Učenici viših razreda Osnovne škole Fran Koncelak u Drnju i Hlebinama, roditelji i učitelji 25. siječnja sudjelovali su na zanimljivoj online književnoj večeri Književni pokus.


– Inspiracija za naziv bio je dio večeri nazvan Žablji pokus koji je nastao prema priči Žabe traže kralja Ivane Brlić-Mažuranić – kaže školska knjižničarka Stjepana Kadić.

Večer su organizirale članice Erasmus+ tima Elena Belec, Martina Hrastić Farkaš i Stjepana Kadić u sklopu TITLE projekta kojemu je cilj promicanje čitanja s razumijevanjem.

Slušali su priču Ivane Brlić-Mažuranić, a nakon svake stanke morali su dovršiti rečenicu, odnosno predvidjeti daljnja događanja u tekstu.

– Takav tijek čitanja potaknuo je učenike i roditelje na razmišljanje, ponekad na točan slijed događaja, a ponekad ne. Ponuđena rješenja bila su domišljata i zabavna, jer uz bogaćenje rječnika te kao pomoć u učenju, čitanje je vrlo važno i radi razvijanja mašte – kaže knjižničarka.

U određenim skupinama čitali su priču bez naslova na glas, ujedno i kao primjer obiteljskog čitanja te su trebali ponuditi, odnosno pogoditi naslov priče. Razgovarali su o pročitanom, pa su se tako dotaknuli tema poput vršnjačkog nasilja, svakodnevnih poteškoća, kako u školi, tako i u obitelji te životu općenito.

Evaluacijski upitnik koji je učenicima ponuđen na kraju druženja pokazao je da su svi zadovoljni programom.

Foto: Stjepana Kadić

čitam...