Zeleni korak

Učenici iz Gole i Drnja prikupili oko 20 tona starog papira

09:23h
0
Primopredaja Zeleni korak Gotalovo
OŠ Gotalovo primilo nagradu // Foto: Marta Grubić

U Zelenom koraku sudjelovali su učenici 153 škole iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 270 tona starog papira.

Dm je učenicima PŠ Gotalovo dodijelio nagradu za njihov ekološki angažman u akciji Zeleni korak. Učenici PŠ Gotalovo prikupili su i reciklirali gotovo 6 tona papira i time po četvrti put zaredom potvrdili svoju titulu jednih od najboljih sakupljača papira u ovoj učeničkoj ekoakciji.

Podsjetimo, iskusni ekolozi PŠ Gotalovo u četiri su godine prikupili više od 20 tona papira. Zahvaljujući njihovom ekološkom angažmanu, je 2013. godine PŠ Gotalovo dodijelio 35.000 kuna koje su uložene za uređenje ove područne škole, a sljedećih su godina osvojili i pametnu ploču, kante za sortiranje otpada, mikroskope i darovne kartice dm-a. Ove su godine vrijedni učenici PŠ Gotalovo, smještene na rubu Koprivničko–križevačke županije, uz granicu s Mađarskom, osvojili i opremu za školsku kuhinju koja će boravak u školi učiniti ugodnijim.

Da djeca u Koprivničko–križevačkoj županiji od malih nogu razvijaju ekološke navike, pokazala je i OŠ Fran Koncelak Drnje. Učenici ove škole već su drugu godinu zaredom među najboljim sakupljačima starog papira. Ove su godine prikupili više od 11 tona papira, a prošle godine osam tona. Za njihov doprinos akciji Zeleni korak dm ih je ove godine nagradio opremom koja će doprinijeti kvaliteti nastave.

– U ime dm-a čestitam učenicima škola iz Gotalova i Drnja koji su svojim ekološkim angažmanom ostavili trajan doprinos u očuvanju okoliša u Hrvatskoj. Kontinuiran doprinos koji, sada već iskusni ekolozi PŠ Gotalova daju našoj akciji Zeleni korak, može služiti kao primjer svima nama. Vjerujemo kako će vrijedni ekolozi Koprivničko–križevačke županije i nadalje koračati zelenim koracima, a dm će ih na tom putu poticati jer samo angažmanom svih nas možemo učiniti dugoročne pozitivne promjene – izjavila je Nataša Kuretić, poslovotkinja dm-a.

U Zelenom koraku sudjelovali su učenici 153 škole iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 270 tona starog papira. Uz PŠ Gotalovo i OŠ Fran Koncelak dm će nagraditi još devet osnovnih škola koje su bile najuspješnije u akciji Zeleni korak.