Učenici iz Gotalova osvojili prvo mjesto na natječaju za novogodišnju čestitku Crvenog križa

22:47h
0
Učenici Područne škole Gotalovo s nagrađenom čestitkom // Foto: PŠ Gotalovo

Učenici prvog i drugog razreda Područne škole Gotalovo, koja pripada Osnovnoj školi Gola, pod vodstvom učiteljice Violete Pranjić, svojim radom opet su dokazali kako su jako kreativni.


U prosincu su se učenici ove male područne škole prijavili na natječaj koji je organizirao Hrvatski crveni križ. Trebalo je izraditi Novogodišnju čestitku Hrvatskog crvenog križa. Od svih pristiglih radova iz cijele Hrvatske, članovi stručne komisije odabrali su 10 radova koji će ići u tisak kao Novogodišnje čestitke Hrvatskog crvenog križa za 2016. godinu.

– Među tih deset radova naša čestitka je na prvom mjestu, zbog čega smo jako ponosni. Učenici su čestitku izrađivali dva tjedna i u nju su uložili puno truda i rada. Iako su mali, njihove ručice vrijedno režu i lijepe svaki komadić mozaika i slažu ga u sliku koju smo svi skupa zamislili. Moram reći da se učenici naše male škole jako vole kreativno izražavati i nije im problem ostati nakon nastave koliko god je potrebno. Puno puta do sada smo osvojili nagrade za svoje likovne radove, tako da su učenici, ali i njihovi roditelji, jako motivirani i rado surađuju s učiteljicama kada god je to potrebno – istaknula je učiteljica Violeta Pranjić.

čitam...