Sramoćenje škole?

Učenici koprivničke Srednje škole tvrde da im se prijeti ukorima zbog donošenja WC papira, ravnateljica negira: Nije bilo nikakvih prijetnji

Učenik koji je došao s WC papirom navodno je poslan kući.

19:00h
0

U Hrvatskoj je osam osoba koje potvrđeno imaju koronavirus, a Ministarstvo zdravstva izdalo je preporuke za građane o tome kako mogu smanjiti rizik, a među preporukama je i pranje ruku. Tu je preporuku Ministarstvo poslalo i školama, a za pranje ruku, naravno, potreban je sapun i voda. Ipak, neke škole nemaju niti te preduvjete.

Tako je portal srednja.hr naišao na manjak sapuna i tople vode u Hotelijerskoj školi u Zagrebu, Tehničkoj školi u Kutini, OŠ Lovre pl. Matačića u Zagrebu, OŠ Jabukovac, jednoj srednjoj školi iz Vinkovaca, Srednjoj školi Kutina i još nekima. Za razliku od njih, Srednja škola Koprivnica nema problema sa sapunom i toplom vodom ali ima s WC papirom. Tamo su učenici kupili dva paketa WC papira te napisali poruku vodstvu škole.

– Osnovne potrebe čovjeka trebaju biti omogućene, pogotovo u 2020. godini i u obrazovnoj ustanovi kao što je ova. Molim vas da se shvati ozbiljno i da ubuduće nabavljate WC papir, a oni koji to iskorištavaju u negativne svrhe neka se kazne – stoji u poruci.

Foto: srednja.hr

No, kako navodi taj portal, učenik koji je došao s WC papirom poslan je kući, a ravnateljica Manuela Gregurić nije prihvatila “donaciju”.

– Ravnateljica nije prihvatila donacije, papira još uvijek u WC-ima nema, na učenike koji su ga donijeli je vikala i skoro podijelila ukore zbog javnog sramoćenja škole. A učenici su samo željeli da svi možemo normalno obavljati nuždu – kazala je jedna učenica Srednje škole Koprivnica.

Ravnateljica kaže kako nije bilo nikakvih prijetnji ukorima.

– Škola je postupila prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja oko specifičnih mjera zaštite vezanih uz koronavirus. Učenici su se obratili pismom, nevezano uz koronavirus, želeći ukazati što im u školi nedostaje. Ostale informacije koje navodite nisu točne, nitko nije poslan kući, nikome nije zaprijećeno ukorom, a niti je to razlog zbog kojeg bi se izricala pedagoška mjere – kazala je ravnateljica Gregorić.

čitam...