Učenici kuhari iz Obrtničke škole Koprivnica postigli zavidne rezultate na natjecanjima

09:42h
0
Koprivnički učenici s predstavnikom sponzora

Već početkom ove školske godine učenici kuhari Obrtničke škole Koprivnica pod vodstvom svojih mentora na raznim su se natjecanjima istaknuli svojim stručnim vještinama.

Na smotri učeničkih radova „Aronija kup”, koja se održala 26. rujna 2014. godine u Ugostiteljskom turističkom učilištu Zagreb, sudjelovali su učenici Kristina Sršić i Kristina Lešaj pod vodstvom svojih mentora Ksenije Sedlanić, Andrijane Manojlović i Vedrana Bega. Ovi su se učenici trećeg razreda predstavili jelima od jabuke, što je bila tema ovogodišnjeg, drugog po redu „Aronija kupa”.

Učenici s ministrom Lorencinom i češkim veleposlanikomOsobit su uspjeh naši učenici kuhari postigli na 3. europskom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast 2014.” koji se održavao u Termama Tuhelj 1. i 2. listopada ove godine. U kategoriji „Petit four” Kristina Sršić i Robin Škripač osvojili su 2. mjesto, a u kategoriji svečane torte na temu „Boje jeseni” oni su zauzeli sveukupno 1. mjesto, čime su osvojili i pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu slastičara u Riminiju (Italija) koje će se održati sredinom siječnja 2015. godine.

Učenici Kristina Lešaj i Ivica Dolenec iskazali su se i na 17. Danima zelja i bregofske pite održanima 5. listopada ove godine. Na ovoj su manifestaciji, koju su organizirali Udruga prijatelja kulture “Vlado Dolenec” i Udruga žena Bregi pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi i Koprivničko-križevačke županije, navedeni učenici osvojili 3. mjesto na natjecanju u kuhanju sekeli gulaša. Budućim kuharima mentori su bili nastavnici Ksenija Sedlanić i Vedran Beg.