Učenici Obrtničke škole pripremaju se za praksu u Španjolskoj

07:53h
0
Učenici će komunicirati na engleskom, ali učiti i španjolski / Foto: Zoran Stupar

Treću godinu za redom koprivnička Obrtnička škola šalje svoje učenike na stručnu praksu u inozemstvo. Zahvaljujući europskom projektu „Leonardo da Vinci“ po petorica učenika iz svakog četverogodišnjeg zanimanja – tehničara za računalstvo i elektrotehničara ići će na trotjednu praksu u španjolsku Granadu.

Učenike su počeli birati još početkom školske godine, rekla nam je koordinatorica projekta profesorica Ljiljana Mihalec: „Proces odabira je bio dosta detaljan jer nam je ove godine dosta veliki broj učenika ulazio u obzir.  Mi smo birali između nekih 55učenika ukupno iz oba razreda i tri kruga su bila odabira.“

U prvom krugu rangirani su prema ocjenama iz prva dva razreda, potom su nastavnici procjenjivali njihovu životnu snalažljivost a u trećem krugu su testirali motivaciju samih učenika za praksu u Granadi. Tako su izabrali kandidate i dvojicu učenika koji se jednako intenzivno pripremaju no u Granadu će otputovati tek ako netko od izabranih učenika odustane. Rekla je profesorica Mihalec istaknuvši: „Najveća korist u ovakvim projektima je učenje životnih vještina a ne samo ovaj praktični dio.“ Učenici moraju komunicirati na engleskom ali će u dva tjedna pohađati i tečaj španjolskog jezika, te se upoznati sa zemljom svojih domaćina i načinom njihova života.

Otputovat će 06. veljače iduće godine, a u ovom projektu Europska unija je odobrila da s njima kao pratnja tamo putuje i boravi i jedan profesor.

tekst: Radio Koprivnica