PJESNIK IZ PETERANCA

Učenici Osnovne škole Braća Radić izložbom predstavili život i rad Frana Galovića

Panoi su ispunjeni likovnim radovima, a tu su i prigodni suveniri čijom će kupovinom biti prikupljen novac za kupnju materijala namijenjenih budućim projektima poticanja čitanja.

09:08h
0
Osnovna škola Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Najveća koprivnička osnovna škola mogla bi se dograditi s nekoliko učionica // Foto: Matija Gudlin

Učenici petih i sedmih razreda te članovi Medijske skupine sedmih razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić, pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Ines Vađunec, pripremili su prigodnu izložbu naziva Galovićeva jesen. Predstavili su nekoliko mogućih pristupa proučavanja života i djela pjesnika iz Peteranca.

Događaj je, inače, organiziran u vrijeme održavanja međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen, čiji će program doći u svaki kutak Koprivničko-križevačke županije. Cilj programa, poručuje I. Vađunec, jest potaknuti učenike na usvajanje novoga znanja, ali i na posezanje za knjigom koju neće morati, već će je željeti pročitati.

– Budući da se sklonost čitanju razvija od najranije dobi, osobito je važno posebnu pažnju posvetiti čitanju djeci i dječjem čitanju, prije svega zato što čitanje pozitivno utječe i na njihov emocionalni razvoj i na njihove jezične sposobnosti − potiče pamćenje i maštu, poboljšava pažnju, produbljuje znanje, razvija osjetljivost za drugoga, jača samopouzdanje – poručuje I. Vađunec.

U objavi na stranici škole objasnila je kako su izlošci posvećeni upoznavanju Galovićeva života i djela te njegovih pjesama. U izložbeni prostor ulazi se kroz začarano ogledalo, što je ujedno i naslov najpoznatije Galovićeve novele. Panoi su ispunjeni likovnim radovima, a tu su i prigodni suveniri čijom će kupovinom biti prikupljen novac za kupnju materijala namijenjenih budućim projektima poticanja čitanja.

Ovdje možete pronaći radove učenika koji su izradili kvizove, snimili Galovićev monolog i recitacije te video koji vodi do njegove kleti.