Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Učenici Osnovne škole Braće Radić prikupljanjem plastičnih čepova pokazali svoju humanitarnu stranu

Razredni predstavnici u pratnji razrednica Jasmine Markić i Sanje Kovačić u Čakovcu su predali prikupljene čepove.

10:29h
0

U protekloj školskoj godini 2016./2017. učenici 7.e i 3.d razreda uključili su se u projekt Plastičnim čepovima do skupih lijekova koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, sa sjedištem u Čakovcu.

Projektu se uključila cijela Osnovna škola Braća Radić Koprivnica, no razredi 7.e i 3.d istaknuli su se zalaganjem i količinom prikupljenih čepova, pa su stoga u projektu odlučili sudjelovati zasebno.

– Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je pomoć potrebna, a taj je humanitarni karakter ovog projekta naročito utjecao na našu djecu koja su svojim velikim zalaganjem u prikupljanju pokazala suosjećajnost i veliko srce. Ponosni smo što su se i mali 3.d i veliki 7.e odlučili udružiti i što su zajedničkim snagama stremili cilju. Tako su animirali i roditelje, braću i sestre, bake i djedove, susjede te  u protekloj školskoj godini sami prikupili gotovo 80 kg čepova – rekli su iz škole.

Razredni predstavnici u pratnji razrednica Jasmine Markić i Sanje Kovačić u Čakovcu su predali prikupljene čepove. Dočekao ih je potpredsjednik Udruge te su u ugodnom druženju i radu proveli prijepodne pomažući Udruzi sortirati čepove.

Poručili su kako akciju nastavljaju i dalje.