Mi jedemo odgovorno

Učenici Podravskog sunca sudjeluju u velikom projektu

10:36h
0
Učenici u projektu Mi jedemo dogovorno // Foto: Podravsko sunce

Cilj projekta je razviti nove spoznaje o potrošnji hrane, te o širim učincima hrane na ljude i okoliš.

Učenici i učitelji Podravskog sunca ove školske godine uključili su se u projekt Mi jedemo odgovorno koji se provodi u 55 Eko škola u Hrvatskoj. Cilj projekta je razviti nove spoznaje o potrošnji hrane, te o širim učincima hrane na ljude i okoliš. Učenici Centra kroz razne će aktivnosti istraživati i učiti što jedu, odakle dolazi hrana koju jedu, kako je proizvedena hrana koju jedu, upoznat će proizvođače i uzgajivače hrane, te kako sve hrana utječe na ljude i naš planet.

Cilj projekta je i podići svijest roditelja, ostalih zaposlenika Centra ali i lokalne zajednice o globalnom utjecaju naših svakodnevnih prehrambenih navika, te ih savjetovati da koriste lokalno, sezonski i organski uzgojenu hranu, da se nastoje što manje razbacivati hranom te da potaknu raznolikost u prehrani.

Prva aktivnost u sklopu projekta provedena je na Svjetski dan hrane u suradnji s Pčelarskom udrugom Lipa iz Koprivnice. Gospodin Zdenko Lončarić i njegovi pčelari kroz zanimljivu radionicu učenike 5. i 6. razreda podučili su o  pčelama, njihovoj ulozi u prirodi, pčelinjim proizvodima i medu kao zdravoj namirnici. Osim meda kojeg su učenici mogli probati bili su tu i kolači i kruh od meda koji su vrlo brzo nestali. Sljedeća aktivnost  predviđena ovim zajedničkim projektom učenika i članova Pčelarske udruge Lipa je posjet pčelinjaku u bližoj okolici grada na proljeće.

čitam...
Loading...