MALI HUMANITARKO

Učenici prikupili 140 kilograma rabljene odjeće i obuće

Akcije su bile planirane u travnju 2020. godine, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa u Hrvatskoj njihovo provođenje odgođeno za početak nove školske godine i povratka učenika u školske klupe.

15:25h
0
Foto: GDCK Koprivnica

U sklopu projekta Mali humanitarko Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u sve tri partnerske škole organizirane su humanitarne akcije prikupljanja donacija rabljene odjeće i obuće. Akcije su bile planirane u travnju 2020. godine, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa u Hrvatskoj njihovo provođenje odgođeno za početak nove školske godine i povratka učenika u školske klupe.


U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima akciju su organizirale učenice Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić u suradnji s njihovom voditeljicom Suzanom Balić i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci, a prikupljeno je oko 40 kilograma odjeće i obuće.

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec Patricija Milanović, Filip Mesar, Ena Vranešević, Lejla Krtanjek, Lucas Polak, Magdalena Vrabelj, Izidor Čoklica, Rea Damjanović, Rafael Balaško i Marijan Marić prihvatili su se organiziranja akcije zajedno s voditeljicom Mateom Sodar,  i prikupili oko 70 kilograma robe.

Akcija u Molvama

Mali humanitarci iz Osnovne škole Molve Andrija Paša, Klara Imbriovčan, Lucija Kovaček, Marta Cenkovčan, Marijana Markov, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Lucija Vincek, Luka Šanjić i Ivan Gazdek s voditeljicom Mirelom Paša izradili su i kutiju za prikupljanje odjeće i obuće koja je u vrlo kratkom roku bila puna te je prikupljeno oko 30 kilograma robe koju će sami razvrstati i podijeliti korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557 tisuća kuna od čega 58 tisuća kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, zaključno s ožujkom 2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prikupljanje u školi Ljudevita Modeca

čitam...