projekt šareni kotač

Učenici romske nacionalne manjine imat će produženi boravak u školi, evo koji su planovi

Budući da je najveći problem kod učenika nepoznavanje hrvatskog jezika, dodatna aktivnost za učitelje će biti i učenje osnova romskog – bajaškog jezika.

13:09h
0

Projekt pod nazivom Šareni kotač kojim će se organizirati produženi boravak za 27 učenika pripadnika romske nacionalne manjine dobio je odluku o financiranju. Idući tjedan bit će potpisivanje ugovora u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Projekt je prijavio Grad Đurđevac u partnerstvu sa Osnovnom školom Grgura Karlovčana, a kroz njegovu provedbu zaposlit će se tri nova učitelja, dva romska pomagača, te jedna kuharica. Ukupna vrijednost projekta je oko 663.000 kuna, te će se u cijelosti financirati iz Europskog socijalnog fonda.

Organiziranjem produženog boravka želi se pružiti potpora učenju hrvatskog jezika te obrazovanju djece romske nacionalne manjine što je preduvjet za uspješan završetak školovanja, te podizanje zaposlenosti kod romske manjine.

Budući da je najveći problem kod učenika nepoznavanje hrvatskog jezika, dodatna aktivnost za učitelje će biti i učenje osnova romskog – bajaškog jezika.

Kroz produženi boravak učenicima će biti pružena pomoć i podrška u učenju i pisanju zadaće, ali će i stjecati zdrave prehrambene navike kroz osigurani topli obrok u školi. Djeci će se omogućiti i slobodno vrijeme u kojem će se odmoriti te igrati s prijateljima, pogledati crtić ili pročitati priču, stoga će se za učionice namijenjene održavanju programa produženog boravka nabaviti novi namještaj i oprema.

čitam...