2.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
mathema u koprivnici

Učenici s područja županije ostvarili iznimne rezultate
U

Ne propustite

Prezadovoljni smo. Natjecanje je uspjelo, svaki detalj smo pomno isplanirali i svi sudionici su zadovoljni. Zadovoljstvo nije samo moje, već cijelog tima kojeg čine Marina Njerš, Bojana Habek, Nenad Solić, Hrvoje Šelimber i Ksenija Varović, rekla je Mara Grašić, predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara i voditeljica koprivničkog Centra izvrsnosti.

Ekipno natjecanje u matematici Mathema održano je prekjučer, u utorak, u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović.

Tom prilikom natjecalo se oko 800 učenika i to u kategorijama od trećeg razreda osnovne škole pa sve do drugog razreda srednje škole.

U kategoriji trećih razreda ekipa Logičari iz koprivničke Osnovne škole Braća Radić osvojili su treće mjesto.

U kategoriji pet ekipa Eratosten iz đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana osvojili su prvo, a ekipa Jednadžba iz Osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca treće mjesto.

Ekipa Avijatičari iz koprivničkog Centra izvrsnosti osvojila je treće mjesto u kategoriji šest dok je ekipa Zauzeta iz koprivničkog Centra izvrsnosti bila druga u kategoriji osam.

– Prezadovoljni smo. Natjecanje je uspjelo, svaki detalj smo pomno isplanirali i svi sudionici su zadovoljni. Zadovoljstvo nije samo moje, već cijelog tima kojeg čine Marina Njerš, Bojana Habek, Nenad Solić, Hrvoje Šelimber i Ksenija Varović – rekla je Mara Grašić, predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara i voditeljica koprivničkog Centra izvrsnosti.

Dodala je kako je Mathema uvrštena u državno natjecanje.

– Zadovoljna sam i rezultatima koprivničkih učenika, bez obzira što nisu svi među prva tri mjesta jer imaju visok postotak točno riješenih zadataka – zaključila je M. Grašić.
Organizator natjecanja je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a projekt su podržali Grad Koprivnica i Koprivničke-križevačka županija.
Mathema // Foto: UMKM
Mathema // Foto: UMKM
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Blagdanska manifestacija

Počinje Advent u Križevcima! Svečanost na trgu uz paljenje božićne rasvjete, otvorenje klizališta i koncert, pogledajte cijeli program

Sutra se službeno otvara Advent u Križevcima! Program počinje u 18.30 na Strossmayerovom trgu.  U programu otvorenja nastupit će zbor...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti