Županija sprema projekt

Učenicima će se osigurati pomoćnici u nastavi

10:00h
0
IIustracija // Foto: arhiva

Koprivničko-križevačka županija priprema se za projekt kojim će se učenicima u osnovnim i srednjim školama osigurati pomoćnici u nastavi.

Prikupljena je sva potrebna dokumentacija, a u Županijskoj upravi sastao se stručni tim u sastavu socijalnih pedagoga Petre Sobote iz Strukovne škole u Đurđevcu i Brune Antolića iz Obrtničke škole Koprivnica te pedagoga Filipa Adakovića iz Osnovne škole Koprivnički Bregi. Oni su na temelju zaprimljene dokumentacije od strane škola napravili procjenu kvalitete i potrebe za asistentima koja će se uputiti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta nakon čega će Ministarstvo procijeniti dostavljenu dokumentaciju te će  početkom školske godine jedan broj učenika dobiti svoje asistente.

Za ovaj projekt pripremljena bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja Europskog socijalnog fonda, Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.