Učenicima Obrtničke škole održana Eko radionica „Razmišljati zeleno“

11:02h
0

Volonteri Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) održali su učenicima 4. razreda Obrtničke škole Koprivnica, smjer ‘Tehničar za računalstvo’, Eko radionicu pod nazivom „Razmišljati zeleno”.

Učenicima je ukratko predstavljen projekt Zelene knjižnice nakon čega su kroz individualan i timski rad imali zadatak analizirati probleme u svojoj okolini vezane uz zaštitu okoliša, a koji se javljaju kao posljedica neodgovornog ponašanja društva, poduzeća i institucija.

Cilj radionice bio je potaknuti učenike na razmišljanje o ekološkim problemima s kojima se svakodnevno suočavaju u svojoj okolini.

Učenici će svoja razmišljanja, analize i rješenja ekoloških problema prezentirati na sljedećoj radionici koja će se održati za mjesec dana te će svoje radove izložiti na Eko panou koji će biti postavljen u predvorju Obrtničke škole Koprivnica.

Radionica je jedna u nizu aktivnosti novog projekta „Zelena knjižnica” koji provodi UZOR HRVATSKE u suradnji s koprivničkom Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović”. Cilj samog projekta je širenje svijesti o važnosti brige za okoliš te unaprjeđivanje kvalitete života u lokalnoj zajednici korištenjem svih raspoloživih resursa.