DAN ŽENA U GOLI

Učitelji crtali portrete žena koje su mijenjale svijet

Oduševljena nastalim radovima, ravnateljica Violeta Pranjić, dala je od sedam najuspješnijih radova izraditi velike naljepnice koje su završile na staklenim površinama na ulazu u sportsku dvoranu.

08:43h
0
IMG

Ove godine djelatnici Osnovne škole Gola na poseban su način obilježili Dan žena. Tim povodom u školi je otvorena druga skupna izložba učiteljica i učitelja pod nazivom “Žene koje su mijenjale svijet”.

Podsjećamo, prva izložba “Učitelji crtaju učitelje” okupila je 16 učitelja, amatera, iz OŠ Gola koji su u svoje slobodno vrijeme crtali portrete učitelja, kolega iz zbornice. Izložba je bila otvorena u OŠ Gola za Dan učitelja i izazvala je ogromno oduševljenje kako među autorima crteža, tako i među učiteljima koji su se prepoznali u nastalim portretima. Mentor učiteljima bio je učitelj likovne kulture, djelatnik OŠ Gola i OŠ Fran Koncelak Drnje, Mario Dimić koji je još jednom pozvao učitelje u novi, spomenuti projekt.

Posebnost ove izložbe je što su crteže portreta žena koje su ih fascinirale, nacrtali učitelji Osnovne škole Gola.

Učitelj likovne kulture potaknuo je učitelje i probudio u njima talent za kojeg mnogi nisu znali da ga posjeduju. U projekt se ovaj put uključilo 20 učitelja koji su crtali portrete žena koje su na njih ostavile dubok trag. Nastali portreti žena su prava umjetnička djela.

Oduševljena nastalim radovima, ravnateljica Violeta Pranjić, dala je od sedam najuspješnijih radova izraditi velike naljepnice koje su završile na staklenim površinama na ulazu u sportsku dvoranu.

O pravima žena, njihovom statusu u društvu na otvorenju izložbe, govorili su ravnateljica Violeta Pranjić, učitelj matematike i tehničke kulture Robert Pentek te učitelj likovne kulture Mario Dimić.

Izložbu “Žene koje su mijenjale svijet” otvorio je načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković.

Zbog epidemioloških mjera, izložba nije bila otvorena za javnost već su joj prisustvovali samo djelatnici škole.