21.8 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OŠ Đurđevac

Učitelji i učenici u sklopu projekta GiftedHUHR tražili blago u Križevcima te tako otkrivali gradske znamenitosti
U

Ne propustite

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“.

Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Škola u Đurđevcu bila je domaćin jednodnevnog susreta – ugostili su učenike i učitelje iz Mađarske i Križevaca, 17. rujna 2021., a zatim su posjetili školu partnera u Zalaegerszegu 24. rujna 2021., a u srijedu, 29. rujna 2021., i prijatelje u Križevcima. Škola domaćin je bila Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca.

Domaćini su nakon uvodnih aktivnosti, didaktičkih igara i logičkih zadataka organizirali Lov na blago. Učenici su u skupinama, u pratnji učitelja, prema uputama, prolazili širim gradskim središtem i otkrivali zanimljivosti grada Križevaca rješavanjem dobivenih zadataka. Za rješavanje zadataka bilo je potrebno snalaženje u prostoru, pažljivo praćenje uputa i sadržaja koje su otkrivali te, naravno, timski rad.

U sklopu potrage za blagom posjetili su Gradski muzej, Crkvu sv. Ane, Crkvu sv. Križa, obišli druge gradske znamenitosti kao što je mural na kojem su prikazani slavni Križevčani iz povijesti Grada te trgove. Nakon potrage za blagom i ručka slijedio je kviz znanja u kojem su integrirali i evaluirali svoje znanje stečeno kroz cjelodnevne aktivnosti. Na kraju su uslijedile zahvale i pokloni domaćina.

– Ovim putem se zahvaljujemo cijelom timu GiftedHUHR projekta: Zoranu Vidakoviću, Sanji Flajs-Vidaković, Nadi Petrović, Marijani Kralj, Jasmini Filipović-Konjarek, Mariji Sladoljev te ravnatelju đurđevačke škole Danijelu Domišljanoviću koji je podržao projekt – kazuju organizatori.


 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prva i druga žnl

FOTO Osvit šokirao Park prinčeva, Torčanci kiksali i poklonili Herešinčanima treće mjesto, Žabno na fešti u Kunovcu uzelo bod

Za razliku od prethodnih kola, kada se većina utakmica igrala nedjeljom, u zadnjem su se klubovi uglavnom odlučili za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti