Pjevačica u svijetu slavnih

Učiteljica Silvia Ivić: Ništa ne bih mijenjala u svom životu, no nedostaje mi mamin ručak i nadam se da me Hlebinčani neće zaboraviti

12:00h
0
Učiteljica dolaze iz raznih krajeva unutar i izvan granica RH // Foto: privatna arhiva

Snimile smo duete s Jasminom Stavrosom “Nema natrag”, s Nedom Ukraden “Noći u Brazilu, sa Severinom “Generale” te s Tarapana bendom “Ako mi se ne spava”, podsjeća nas Silvia na hitove Učiteljica.

Za mladi tročlani ženski bend Učiteljice zasigurno ste dosad već čuli, ali jeste li znali da jedna od članica dolazi iz Koprivnice, točnije iz Hlebina?

Silvia Ivić nakon “tamburanja” sa Curama iz centra, odlaskom u Zagreb na audiciju za novi ženski bend, postala je Učiteljica.

– Moja ljubav za glazbom počela je od malih nogu. Oduvijek volim pjevati. Od osnovne sam škole bila aktivna u raznim zborovima i folklorima, a tamburu sviram od petog-šestog razreda. Producenti Dušan Bačić i Bojan Dragojević prije tri su godine organizirali audiciju u izdavačkoj kući Hit records i tu je počeo moj novi životni put – priča nam Silvija Ivić o novom početku u Zagrebu u koji se zbog karijere, kako kaže, preselila iz svoje drage Koprivnice.

Učiteljica Hlebičanka Silvia // Foto: privatna arhiva

– Tako mi je najlakše zbog putovanja na gaže i snimanja. Trudim se nekoliko puta mjesečno doći u Koprivnicu, dok u Hlebine dolazim dosta manje, ali trudim se da me ne zaborave. Mislim da je sumještanima drago kad vide nekog iz svog mjesta na televiziji te da je uspio u onom što voli – ne zaboravlja Silvia svoj dom.

Tamburašici i pratećem vokalu u bendu Silviji, društvo prave i Matea Tisaj kao glavni vokal, rodom iz Krivaja u blizini Kutine te violinistica iz Slovenije Ana Vurcer, rodom iz Ptuja, također, prateći vokal.

– S obzirom da se nismo poznavale prije postanka benda slažemo se vrlo dobro. Nastupamo po cijeloj Hrvatskoj, u susjednoj Sloveniji i šire – upućuje nas tamburašica iz Hlebina i podsjeća na neke vrlo uspješne suradnje Učiteljica.

Seksipilna Silvia Ivić // Foto: privatna arhiva

– Snimile smo duete s Jasminom Stavrosom “Nema natrag”, s Nedom Ukraden “Noći u Brazilu, sa Severinom “Generale” te s Tarapana bendom “Ako mi se ne spava”. Ne mogu izdvojiti nikoga, jer su svi bili odlični prema nama i mnogo nam pomogli svojim iskustvom u tom poslu – zadovoljna je Silvia, dok su navedeni hitovi u vrlo kratkom roku zabilježili milijunske preglede na Youtubeu te su vrlo rado slušani i u radijskom eteru.

Kako kaže, Silviji se život drastično promijenio, jer joj je sviranje i pjevanje postalo primarni posao, a ne samo hobi.

– Sklapam nova prijateljstva, ali uvijek su mi draža ona stara. Najviše mi nedostaje ekipa s kojom ne mogu biti toliko često kao prije, a najviše mamin svakodnevni ručak – priča nam naša sugovornica o nedostacima života u javnosti, i nadodaje kako sad ima puno manje privatnosti nego prije.

Ipak, Silvia trenutno ne bi mjenjala ništa u svojem životu jer je, prema njenim riječima, zadovoljna ovime što ima.

Uživa u životu, ali ne zaboravlja dom // Foto: privatna arhiva

– Prednosti su obožavatelji koji se iskreno razvesele kad nas vide. Najviše mi prilaze djeca koja se uvijek žele slikati i uvijek je jako simpatično kad vidite kako su oni sretni zbog toga – kaže Silvia.

Bez obzira na obveze i nedostatak privatnosti, Silvia uspješno usklađuje glazbenu karijeru i ljubavni život te nalazi vremena i za sebe.

– Imam dečka koji je tamburaš kao i ja pa se super slažemo. Nastupi su nam većinom vikendom, tako da imam dosta slobodnog vremena za sebe i svoj privatan život. Slobodno vrijeme provodim odmarajući, družeći se s prijateljima, kuham, idem u teretanu, a odnedavno imam i kućnog ljubimca Zeku s kojom provodim dosta slobodnog vremena – riječi su ove Učiteljice.

Silvia nas je malo uputila i u ono na čemu njen bend trenutno radi.

Tako doznajemo da djevojke koje su nedavno izdale čak dvije nove pjesme u istom danu “Karamela” i “Na stanu”, rade na novim pjesmama te pripremaju svoj prvi album planiraju objaviti do ljeta ove godine.

Za kraj, mlada i uspješna Silvia motivira mlade koji žele uspjeti na estradnoj sceni.

– Moram naglasiti da nije lako, ali da se mora biti uporan ako se želi uspjeti. I uvijek radite ono što volite – zaključila je ova Hlebinčanka vu belemu svetu.

čitam...