Opća makljaža

Udarali se drvenim kolcima, šaketali, gađali ciglama, lovili sjekirama…

13:15h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Većina svih aktera ove makljaže, začudo, bilo je trijezno, a policija je uhitila sve alkoholizirane mladiće i noć su proveli na otrežnjenju.

Neviđena makljaža dogodila se u nedjelju poslijepodne u Starogradskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Reki.


Radi se o romskom naselju Žlebice, a u remećenju javnog reda i mira i nasilničkom ponašanju u obitelji sudjelovalo je 15-ak, ako ne i više osoba, uglavnom mlađe životne dobi.

Međusobno su se svadili, galamili, tukli, gađali raznim predmetima.

Policija je zbog remećenja javnog reda i mira prijavila osmero mladića u dobi od 15 do 25 godina i 19-godišnju djevojku.

Upravo je ona komadima drveta gađala 60-godišnju ženu i zadala joj lakše tjelesne ozljede.

Drvetom je svoje neistomišljenike, 25, 18 i 35-godišnjaka, gađao i 17-godišnjak.

Drvenim kolcem, pak, 22-godišnjak je gađao automobil u kojem su bili 30 i 18-godišnjak, a potom je udario i 25-godišnjaka. Naguravao se i šaketao i s 35 i 25-godišnjakom. Udario je u prsa i po nozi i 60-godišnjakinju.

Automobil je ciglama gađao i kolcem udario i 18-godišnjak, kojeg je pak njegov vršnjak udario kolcem po leđima. Isti je mladić udario i nedužnog 10-godišnjaka koji, na sreću, nije ozlijeđen.

Dečki su izašli iz automobila i tada se s 30-godišnjakom, koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,79 promila, fizički obračunao i 16-godišnjak.

Mladić (25), koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,13 promila, drvenim kolcem nalemao je i 30-godišnjaka koji je također lakše ozlijeđen.

Drvenim prutom jedan 25-godišnjak je po nozi udario 26-godišnjaka, a bilo je tu i napada sjekirom između 35 i 30-godišnjaka.

Većina svih aktera ove makljaže, začudo, bilo je trijezno, osim 30 i jednog od 25-godišnjaka, dok je drugi 25-godišnjak napuhao 1,52, a 22-godišnjak 2,37 promila alkohola.

Zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, jer se radi o rodbini, pak, prijavljeno je petero mladića, 30-godišnjak iz automobila i 25-godišnjak, inače bratići iz opće makljaže, te 34 i dvojica 18-godišnjaka. Među ostalim, 30-godišnjak je ciglama gađao trojac iz protivničkog tabora.

Policija je uhitila sve alkoholizirane mladiće i noć su proveli na otrežnjenju. Pušteni su jučer ujutro, a protiv njih, kao i protiv svih drugih aktera ovog sukoba, prijava ide redovnim putem.

čitam...