Udruga „Anno Domini“: Zadovoljni nastavljamo s promocijom Koprivnice

11:13h
0
Foto: arhiva

Članovi Udruge oživljene povijesti „Anno Domini“ održali su u Društvenom domu na Vinici svoju prvu redovnu izvještajnu skupštinu. Jednoglasno su prihvatili izvješće o lanjskom radu, kojim su dominirale aktivnosti i gostovanja na manifestacijama na kojima su promovirali Grad Koprivnicu i njegove mega projekte – Podravske motive i Renesansni festival. A što će – uz sudjelovanje na ovim manifestacijama članovi udruge raditi ove godine, rekao nam je predsjednik Dragutin Jeđud.

– Mi ćemo sigurno prvenstveno maksimalno pažnje posvetiti svemu onome što se događa u Koprivnici, a i sigurno da ćemo se maksimalno  da odemo na one destinacije, lokacije gdje nas doista objeručke zovu. Tu mislim prvenstveno na Markov sajam u Zagrebu i recimo Orahovica, Senj, Konjščina, Samobor, Varaždin, Čakovec… Dakle, imamo što raditi.

 

U Udruzi „Anno Domini“ trenutno je sedamdesetak članova –  koji su od zaborava sačuvali povijesnu koprivničku gardu i niz starih zanata. Svoje vještine s autentičnim oružjem, alatima, proizvodima i odjećom pokazuju na raznim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, čime doprinose promociji Koprivnice.

Izvor: Radio Drava