Udruga Argus pokrenula peticiju za izgradnju „no kill“ skloništa za napuštene životinje

14:24h
0
Sklonište za životinje Ottova kućica pokraj Koprivnice istraživala je i policija // Foto: Koprivnica.net

Potaknuti lošim stanjem u Koprivnici glede zbrinjavanja napuštenih pasa, Udruga za zaštitu napuštenih životinja Argus pozvala je građane Koprivnice na potpisivanje peticije za izgradnju „no kill” skloništa za zbrinjavanje napuštenih životinja od strane lokalnih vlasti u Gradu Koprivnici.

Za problem napuštenih životinja Grada Koprivnice trenutno je nadležna Veterinarska stanica Koprivnica, koja, prema riječima članova Argusa, nema dovoljni kapacitet te u svom radu krši odredbe Pravilnika o radu skloništa i Zakona o Zaštiti životinja.

– Volonteri udruge Argus su takva kršenja Pravilnika o radu skloništa i Zakona o zaštiti životinja prijavili Ministarstvu poljoprivrede, a svoje izjave osvjedočili su brojnim fotografijama snimljenim u samom prostoru skloništa tijekom 2014. Godine. Nakon toga im zabranjen pristup u sklonište, zabranjeno je bilo kakvo fotografiranje pasa i samog prostora i sve informacije o psima koji se nalaze u skloništu sakrivene su od javnosti koja isto sklonište financira putem gradskog proračuna – ističe se na stranicama Udruge Argus.

Jedna od fotografija koju su ranije u Ottovoj kućici snimili volonteri udruge ArgusČlanovi Argusa pozvali su nadležne vlasti da hitno poduzmu potrebne mjere za ostvarivanje projekta izgradnje „no kill” skloništa za napuštene životinje u Koprivnici, gdje bi primljene životinje čekale na buduće udomitelje u prikladnim uvjetima u skloništu koje nudi i humano riješavanje problema, te značajno podiže ugled cijele zajednice.

– Zajedno se želimo izboriti za to da Koprivnica postane grad koji će po ugledu na razvijene europske gradove problem napuštenih pasa rješavati humano. Novčanim sredstvima izdvojinim u tu svrhu možemo za svaku napuštenu životinju stvoriti priliku za siguran život, a ne smrt – naglašavaju Argusovi volonteri.

Peticiju na internetu možete potpisati OVDJE.