KopriVITA

Udruga Bolje sutra dobila prostor u Pevecu za proizvodnju tjestenine s koprivom, Marija Mraz: Poslovni plan je gotov, vjerujem da ćemo uspjeti

Želimo raditi proizvode s koprivama, prije svega tjesteninu, no u poslovnom planu imamo sve proizvode od brašna, imamo ideje i za kolače, za otvaranje zdravljaka, vjerujemo da ćemo uspjeti, rekla je Marija Mraz.

19:16h
0

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra, kao što smo već pisali, pokreće projekt kojim će proizvoditi tjesteninu od Koprive. Da se sve ozbiljno ‘zakotrljalo’, otkrila je predsjednica udruge Marija Mraz danas na predstavljanju Koprivničke bajke.

Naime, blagdanska manifestacija bit će humanitarnog karaktera te će se na njoj prikupljati novac za njihovo poduzeće KopriVITA.

– Imamo preduvjete da napravimo iskorak prema stvaranju uvjeta za zapošljavanje. Koprivnica i kopriva je poveznica, gdje god da dođemo, zna se da smo iz Koprivnice. Želimo raditi proizvode s koprivama, prije svega tjesteninu, no u poslovnom planu imamo sve proizvode od brašna, imamo ideje i za kolače, za otvaranje zdravljaka, vjerujemo da ćemo uspjeti. Sada mogu reći i da smo dobili prostor, a to je u Pevecu – otkrila je Marija Mraz.

Presica Božićne bajke
Marija Mraz // Foto: Ivan Brkić

Podsjetimo, projekt IKSoC je sufinanciran iz sredstava Europske unije, odnosno Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, s nešto više od 511 tisuća kuna. Ovaj projekt je jedan od samo njih 18 koji su između 197 projekata u Hrvatskoj odabrani za sufinanciranje.