Udruga Bolje sutra // Osobe s invaliditetom iz Koprivnice povezale se s Austrijancima i Slovencima

08:12h
0
U sklopu projekta, među ostalim, provođene su društvene, sportske i kreativne aktivnosti // Udruga bolje sutra

U sklopu projekta CroSloAus – CSA “Zajedno za bolje” provođene su društvene, sportske i kreativne aktivnosti, a organiziran je i posjet Muzeju prehrane u Koprivnici i posjet Galeriji naivne umjetnosti Hlebine.

Koprivnička Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice jedina je udruga osoba s invaliditetom iz Koprivničko-križevačke županije koja je aktivna u Savezu Alpe Adria iz Austrije.

Prije nekoliko dana proveli su projekt pod nazivom CroSloAus – CSA “Zajedno za bolje”. Partner u tom projektu bila je Koprivničko-križevačka županija, udruge osoba s invaliditetom iz Austrije Inclusia – ljudi poput nas iz Klagenfurta i Sonček – Savez društva za cerebralnu paralizu iz Slovenije. U sklopu projekta provođene su društvene, sportske i kreativne aktivnosti, a organiziran je i posjet Muzeju prehrane u Koprivnici i posjet Galeriji naivne umjetnosti Hlebine.

“Cilj ovog projekta je bilo povezivanje organizacija udruga osoba s invaliditetom iz Saveza Alpe Jadran – Hrvatske, Slovenije i Austrije – koje imaju različita iskustva u integraciji osoba s invaliditetom u aktivnostima u lokalnoj zajednici, te na taj način potaknuti stvaranje međunarodne partnerske mreže s ciljem trajnije razmjene znanja,iskustava i praksi u području rada na uključivanju osoba s invaliditetom kao aktivnih europskih građana”, istaknula je predsjednica Udruge Bolje sutra.