JA SAM KAO I TI

Udruga Bolje sutra pokreće projekt s ciljem poboljšanja položaja djece s invaliditetom u zajednici

10:10h
0
Volontiraj, dobro biraj // Foto: Udruga Bolje sutra

Ovim projektom otvaraju se nove mogućnosti uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu.

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice provoditi će aktivnosti projekta  JA sam kao i Ti – senzibilizacija djece bez teškoća o osobama s invaliditetom. Projekt je odobren na Natječaju za predlaganje programa/projekata udruga koji su od interesa za Koprivničko-križevačku županiju za 2016. godinu.

U petak će se u 11 sati u OŠ Sokolovac, PŠ Srijem,  održati  aktivnost  pod nazivom Zeleno je zdravo – vrtlarenje. U toj aktivnosti će članovi Udruge Bolje sutra i učenici područnih škola Srijem i Mala Mučna izraditi začinski vrt u tzv. uzdignutim gredicama  kako bi pokazali da se i osobe s  otežanim mogućnostima kretanja mogu baviti  aktivnostima vrtlarenja uz odgovarajuće prilagodbe.

Ovo su prve aktivnosti te vrste u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ovim projektom otvaraju se nove mogućnosti uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, a partneri su OŠ Sokolovac, Udruga za održivi razvoj – UZOR i Udruga Kopriva, a projekt će trajati deset mjeseci. Vrijednost projekta je 5000 kuna.

 

Loading...