Udruga Bolje sutra sudjelovala na priredbi Inclusia u Klagenfurtu

06:42h
0
Nastup Nataše Friščić u Klagenfurtu // Foto: Udruga Bolje sutra

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice sudjelovala je na manifestaciji Inclusia – ljudi poput nas 2015 u Klagenfurtu od 21. do 23. travnja u organizaciji Saveza Alpe Adria.

Pokrovitelj manifestacije bio je Dr. Heinz Fischer, savezni predsjednik Austrije. Na manifestaciji je sudjelovalo sedam udruga osoba s invaliditetom iz sedam zemalja EU čije su države članice Saveza Alpe Adria.

Foto: Udruga Bolje sutraTrodnevna manifestacija sastojala se od radionica koje su održane u Europa gimnaziji u Klagenfurtu. S učenicima su rađene radionice plesa, prezentiran im je ples osoba u kolicima, radionice pripreme kolača, sportske radionice te likovne radionice u kojima su oslikavani predmeti od platna i na papiru.

Trećeg dana Udruga se predstavila na zajedničkoj aktivnosti svih sudionika i svečanosti Inclusia s folklornim sadržajem u kojem je nastupila članica Udruge Nataša Friščić uz pratnju volontera u narodnoj nošnji iz Koprivničkog Ivanca i pjesmom iz Koprivničkog Ivanca „Čula jesam”.

Sudjelovanje na manifestaciji omogućili su Koprivničko-križevačka županija i Društvo izvornog folklora iz Koprivničkog Ivanca.