Udruga Bolje sutra sudjelovala u projektu Europoske unije i Vijeća Europe

08:01h
0

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra” grada Koprivnice sudjelovala je od 28. do 29. listopada u Zagrebu u projektu „Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju/Regional Support for Inclusive Education”.

Zajednički projekt Europske unije i Vijeća Europe čiji je cilj unaprijediti socijalnu koheziju u jugoistočnoj Europi kroz promicanje inkluzivne odgojno-obrazovne politike. U sklopu konferencije bila je održana izložba „Expo za inkluziju/Expo for Inclusion”. Ideja izložbe temeljila se na raznolikom iskustvu i praksi stečenoj kroz provedbu projekata i programa koji promiču inkluziju u obrazovanju, s namjerom predstavljanja primjera dobre inkluzivne prakse i sveukupnog napretka u promociji inkluzije unutar odgojno-obrazovnog sustava u jugoistočnoj Europi.

Na izložbi je predstavljen projekt Udruge Nađi razliku…koje nema. Financiralo ga je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta od 01.10.2013. do 25.08.2014. U projektu je sudjelovalo sedam zemalja; Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija i Srbija. U svrhu provedbe projekta bila je organizirana druga godišnja regionalna konferencija „Inkluzivno obrazovanje u praksi/Inclusive Education in Practice”.

čitam...
Loading...