Udruga Bolje sutra u Turskoj // Ivanečki vez oduševio estonsku predstavnicu UNESCO-a

11:31h
0
Projekt Dan kao san izazvao je veliko zanimanje

Na seminaru pod nazivom Poboljšanje kvalitete razmjene mladih u turskom gradu Antalya, na kojem su sudjelovali predstavnici iz 18 zemalja iz Europe i Azije, bila je i predsjednica koprivničke Udruge Bolje sutra Marija Mraz.

Mraz je prezentirala projekte, rad Udruge, strategiju politike za osobe s invaliditetom, suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave, ustanovama i institucijama koje skrbe o osobama s invaliditetom u županiji. Posebno je zanimanje sudionika privukao projekt Dan kao san, koji će se provoditi u suradnji s PU Koprivničko-križevačkom.


Na “Internacionalnoj večeri” zemalja sudionica Mraz je prezentirala Koprivničko-križevačku županiju s njezinim posebnostima i specifičnostima, a izložbene su materijale pripremili Koprivničko-križevačka županija, Općina Koprivnički Ivanec, Restoran Klas Koprivnica i Medičarna Špičko Koprivnica.

– Sve izloženo izuzetno je zanimalo sudionike koji su isprobali sve delicije iz naše Podravine, ali Ivanečki vez izazvao je posebnu pozornost predstavnice UNESCO-a u uredu u Estoniji Lisandre Roosioja. Ona ga je sa sobom ponijela u Estoniju, ostavila nam je svoju vizitku te izrazila želju da sazna mnogo više vezano za kulturnu baštinu koju KUD Koprivnički Ivanec predstavlja – kazala je Marija Mraz.

Inače, za sudjelovanje na seminaru u Turskoj Udruga Bolje sutra izabrana je od turske Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU ATOQ temeljem projekta Mladi na djelu, Razmjena mladih između Francuske, Slovenije i Hrvatske ” YEAH – Young, Equal, Active & Happy! (Mladi, jednaki, aktivni i sretni), koji je odobren na Natječaju Agencije za mobilnost i programe EU za 2013.

čitam...