Udruga Franak dolazi u Koprivnicu – osnivanje podružnice u subotu u Gradskoj vijećnici

09:45h
0
Udruga Franak u subotu će se predstaviti građanima Koprivnice // foto: Ilustracija

Švicarski franak u proteklih je nekoliko mjeseci zadao glavobolju brojnim građanima širom Hrvatske, pa tako i brojnim Koprivničancima. Iz toga razloga, u Hrvatskoj je nedavno osnovana Udruga Franak,  koja će se ove subote pobliže predstaviti i građanima Koprivnice. Predstavljanje će se održati u Gradskoj vijećnici, s početkom u 10 sati, a to će ujedno biti prilika za osnivanje podružnice Udruge Franak i u Koprivnici.

Jedan od razloga dolaska ove zanimljive Udruge je stručna pomoć svim građanima Koprivnice i okolice koji su korisnici kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima ili eurima, s promjenjivom kamatnom stopom.

– Namjera je upoznati građane s mogućnostima zaštite njihovih prava kod poslovnih banaka u RH i potaknuti na organizirano djelovanje kojim mogu utjecati da im se rate kredita, u eurima ili švicarskim francima, dovedu u razumne okvire shodno gospodarskoj situaciji u zemlji i pravnoj regulativi RH – rekao nam je jedan od inicijatora Matija Hlebar.

Inače, Udrugu Franak je neprofitna i nestranačka udruga  koju čine građani iz svih slojeva života.  Oni su se okupili putem interneta i odlučili nešto napraviti kako bi poboljšali svoj položaj prema bankama.Logo Udruge

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane Koprivničnace da se pridruže subotnjem predstavljanju ove organizacije, o kojoj više možete saznati na web stranicam http://udrugafranak.hr/ .